Ben je jonger dan 16 jaar? Klik hier
Ben je 16 jaar of ouder? Klik hier

Ronald

Ronald

Ronald is een Nederlandse gamer die bekend staat om zijn gelijknamige YouTube kanaal. Hij upload dagelijks een nieuwe video op zijn Youtube kanaal en hij speelt de aller vetste en nieuwste Indiegames zoals Hello Neighbor, Sneak Thief, Subnautica en nog veel. Buiten dat om doet hij soms ook leuke challenges, reactie video’s en vlogs.

Ronald (23) was 9 jaar toen hij zijn eerste video op YouTube heeft geüpload. Hij was al erg jong bezig met video content en een serieuze start heeft hij samen met Timo gemaakt toen zij in 2010 begonnen aan een gezamenlijk YouTube kanaal genaamd ‘Het Game Portaal’. In 2017 hebben Ronald en Timo samen besloten om Het Game Portaal te veranderen naar ‘Ronald’ en sinds die tijd verzorgt Ronald zelf wekelijks alle content.

Met Ronald zijn originele, creatieve en indrukwekkende edits, in zijn game video’s en vlogs, onderscheidt hij zich op YouTube. Daarnaast speelt hij voornamelijk games die minder bekend zijn bij het grote publiek. Daarboven op heeft hij zijn eigen series kunnen creëren zoals ‘Die Verdomde Buurman’ en ‘Agent 8008’. Deze series hebben zich uiteindelijk vertaald in muziekvideo’s waar Ronald zijn creativiteit als artiest nog verder in kwijt kan.  

Verder werkt Ronald samen met namen zoals Enzo Knol, Game Meneer, Joost Speelt Spellen (die ook op het Nickelodeon Familie festival staat), maar ook met bijvoorbeeld Freek Vonk. Ook is hij regelmatig te zien bij ‘Legends Of Gaming’ en heeft hij een gastrol gespeeld in de bioscoopfilm van Dylan Haegens. Aan het eind van dit jaar zal Ronald nogmaals in de bioscoop te zien zijn in 2 andere Nederlandse film producties.

Ronald zal samen met Derka en Wilbo aanschuiven bij de Game Q&A, zijn vrienden waarmee hij zijn kanaal maakt. Ook kun je op de foto met Ronald tijdens zijn Meet & Greet.

Terug naar programma