FAQ

Algemene informatie

Het Nickelodeon Familie Festival wordt op zondag 26 augustus 2018 voor de allereerste keer gehouden op het strand van Almere.

Voor wie?

Nickelodeon Familie Festival verwelkomt op zondag 26 augustus families met kinderen op het strand van Almere voor een geweldige dag vol muziek en familieplezier, boordevol entertainment, activiteiten en ervaringen voor alle leeftijden. Het festival is een belevenis voor zowel ouders als kinderen. Het brengt families samen dankzij de unieke combinatie van live muziek van bekende Nederlandse artiesten en ontmoetingen met Nickelodeon-helden en Nick Jr. helden zoals SpongeBob SquarePants en PAW Patrol.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor Nickelodeon Familie Festival is begonnen.

Kaarten zijn hier verkrijgbaar vanaf € 19,50 (inclusief € 1,50 reserveringskosten)

De kaarten zijn alleen online te koop tot 18:00 op zondag 26 augustus 2018. We raden je aan om je tickets uit te printen om eventuele technische problemen met je telefoon te voorkomen, maar het is ook mogelijk om je tickets via je mobiele telfoon te laten scannen.

Prijzen

Veldkaart, regulier tarief voor 1 persoon:
€ 23,50 inclusief € 1,50 servicekosten en BTW

Veldkaart, familie tarief bij een bestelling vanaf 4 kaarten:
€ 19,50 p.p. inclusief € 1,50 servicekosten en BTW

Kinderen tot en met 2 jaar mogen gratis naar binnen.

Parkeerkaart:
€11,- voorverkoop inclusief €1,- reserveringskosten en BTW – alleen verkrijgbaar tot 22:00 op zaterdag 25 augustus 2018.
Aan de deur kost een parkeerkaart €15,-

Rolstoelkaarten

Deze plaatsen worden alleen online verkocht per 2 stuks. Er mag per rolstoel 1 begeleider mee op het speciale mindervaliden deck. Dit deck heeft uitzicht op het Nickelodeon Hoofdpodium en Nickelodeon Spotlight. Alle overige locaties zoals de locaties voor de Meet & Greets, de Nick Jr. Speelzone en Nick Music Podium zijn alleen door het zand toegankelijk en hebben geen route met verharde ondergrond.

De tickets worden verstuurd vanuit Eventbrite. Als je je tickets niet hebt ontvangen controleer ook je junk mail / spam folder.

Tijden

De openingstijden van het festivalterrein op 26 augustus 2018 zijn van 11:00-18:30 uur.

Huisregels

De huisregels van het Nickelodeon Familie Festival vind je hier.

Meet & Greets

De artiesten en YouTubers die beschikbaar zijn voor Meet & Greets vind je in dit schema. Ook vind je hier de tijden voor de Meet & Greets met jouw favoriete Nickelodeon en Nick Jr. helden! Houd er rekening mee dat bij drukte de rijen gesloten kunnen worden.

Eten en drinken

Het is niet toegestaan eigen eten & drinken mee te nemen. Op het terrein is een uitgebreide keuze beschikbaar om lekker te eten en drinken. Van de bekende frites, hamburgers en kroketten tot verse gebakken vis, pizza’s, salades vers fruit en broodjes gezond. Daarnaast worden er verschillende voordelige combideals aangeboden.

Ook zal er rekening gehouden worden met dieetwensen zoals glutenvrij- en lactosevrij eten. Hierin zal voldoende keuze geboden worden. Geef het van te voren aan bij je bestelling.

Kledingtips

Houd rekening met het zomerse weer, een zwembroek en bikini kan overdag, en vergeet je zonnebrand niet. Denk ook aan voldoende warme (regen)kleding voor in de avond, wanneer het afkoelt of wanneer er eventueel een regenbui kan vallen.

Warmtetips

In geval van een hete zomerdag! Drink voldoende water en smeer de onbedekte huid goed in. Zonnebrand mag worden meegenomen naar het festival en is tevens verkrijgbaar bij de informatiebalie. Draag luchtige kleding. Vermijd overmatige inspanningen (met name tussen 12:00 en 16:00). Ga bij gezondheidsklachten direct naar de EHBO stand op het festivalterrein.

Alcohol

Het is voor bezoekers onder de 18 jaar niet toegestaan om alcohol te kopen en/of te drinken. Ook is het niet toegestaan om alcohol door te geven aan bezoekers jonger dan 18 jaar. Geniet, maar drink met mate.

Gehoor en gehoorbescherming

Geniet op een gehoorveilige manier van het Nickelodeon Familie Festival. Voorkom gehoorbeschadiging en bekijk hoe je het oplopen van gehoorschade kunt voorkomen op www.oorcheck.nl. Oordoppen zijn ook op het festivalterrein bij de barren aan te schaffen.

Betalen

Op het terrein wordt uitsluitend betaald met munten. De munten kunnen met contant geld of met PIN worden betaald.

Kluisjes

Op het Nickelodeon Familie Festival kun je al je waardevolle spullen veilig opbergen in E-lockers. Je betaalt geen borg. Er zijn 2 soorten E-lockers aanwezig:

  • De afmeting van een E-locker MEDIUM is 27 x 40 x 23cm en kost € 7,70
  • De afmeting van een E-locker LARGE is 29 x 40 x 37cm en kost € 9,70

Indien je nog vragen hebt over het gebruik van een locker mail dan naar info@lockercompany.nl.

Kinderwagens

Het terrein van Nickelodeon Familie Festival is grotendeels op het strand. Wij zorgen voor een parkeerplaats voor kinderwagens en buggy’s zodat je die kunt ‘parkeren’. Op eigen risico.

Foto- en videocamera

Het is niet toegestaan om professionele foto-, film-, en opnameapparatuur mee te nemen bij Nickelodeon Familie Festival. Funcamera’s (gewone kleine digitale camera’s zonder verwisselbare- of telelens) zijn wel toegestaan, evenals mobiele telefoons met camera.

EHBO

Op het terrein bevinden zich meerdere EHBO-posten en mobiele EHBO-teams die je indien nodig kunt raadplegen. Bij medische problemen kun je naar de dichtstbijzijnde EHBO-er of beveiligingsbeambte gaan om het probleem te melden. Zij zullen je op professionele wijze ondersteunen bij het oplossen van het probleem. Ga met gezondheidsklachten direct naar de EHBO post en neem bij aanhoudende klachten na het evenement contact op met je huisarts. Zorg voor elkaar en steek een helpende hand toe als er mensen in de omgeving zijn die hulp nodig hebben.

Kolven
Het is mogelijk om tijdens het festival te kolven bij de EHBO. Tevens is hier een koelkastje waarin het gekolfde melk bewaard kan worden. Wij raden je aan een kluisje te nemen om de kolf spullen in te laten.

Veiligheid

De professionele beveiliging en de EHBO houden de bezoekers van het Nickelodeon Familie Festival en omgeving zo goed mogelijk in de gaten.

VVV Almere

Wil je gebruik maken van fietsen, taxi’s of het openbaar vervoer uit Almere? Bezoek voor meer informatie de website van VVV Almere: www.vvvalmere.nl.

Bereikbaarheid

Het festival wordt gehouden op het goed bereikbare strand van Almere. Nickelodeon Familie Festival kan bereikt worden via het station Almere Poort dat op ongeveer 20 minuten lopen ligt van het festivalterrein. Daarnaast is Nickelodeon Familie Festival ook per auto, fiets, lopend, en bus prima bereikbaar.

Openbaar vervoer

Kom met de trein! Nickelodeon Familie Festival is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf station Almere Poort staat de looproute naar het festivalterrein duidelijk aangegeven. Het is ongeveer 20 minuten lopen van het station naar het terrein.

Routebeschrijving auto

Op je navigatie kun je het volgende adres invoeren om het parkeerterrein van Nickelodeon Familie Festival te bereiken: Olympialaan te Almere.

Gedetailleerde routebeschrijving volgt.

Parkeren

Een parkeerkaart is geldig per auto, ongeacht het aantal inzittenden. Parkeerkaarten zijn online te bestellen. De totale parkeercapaciteit is beperkt, dus wees op tijd voor een parkeerplaats dichtbij of maak gebruik van het openbaar vervoer. Volg ter plekke altijd de instructies van de verkeersregelaars. Aan de deur kost een parkeerkaart €15,-

Fietsenstalling

Bij de hoofdentree worden fietsenstallingen geplaatst.